Sommarutställning med 3D, foto, ord, bild & ljud i Holkparken.

david krantz på slimminge konsthall

 

Sommarutställning 21 juli – 26 augusti:
I huvudholken: Fantasktiske David Krantz och hans senaste 3d-skapelser. I filialen (1×1 m): Pressfotograf Gabriella Schulz med jävla-väder-bilder från Slimminge med omnejd. I satellit-holkarna: Önskeholk-projekt övervakat av Åke Arenhill.
Vernissage lördag 21 juli. kl 12.00 med performances mm

Tanka hem programfoldern här (pdf) >

Invigning av BOKHOLKEN 21 juli kl 12.30. Varje dag under utställningen pågår också en klurig DeckarQuiz. Kom och prova dina deckarkunskaper!

20/8: DeckarQuiz-tiden förlängs eftersom ingen ännu haft alla rätt. Susanne från Malmö har 3 fel. Prova slå hennes resultat under resten av säsongen 2012!

Bokholken = Låna! Läs! Lämna vidare!
Sveriges första(?), minsta(?) privat-bibliotek där vem som helst är välkommen att låna en bok eller två.
Öppet dygnet runt under Konsthallens säsong.

Sommarutställningen öppen tors-sön kl 12-16 fram till 26 augusti.

Huvudholken, dvs Konsthallen
Det är med stolthet som Slimminge Konsthall presenterar sommarens huvuduställare, Malmökonstnären David Krantz.
David ställer ut sina senaste 3d-skapelser: Välkommen att sitta in med 3d-glasögon på i vår mörklagda biosalong… också den troligen södra sveriges allra minsta :-)
David Krantz  har bla ställt ut på Malmö Konsthall. Han brukar kombinera en egenartad klurighet med teknik. Sedan en tid tillbaka arbetar han mest med datorn som verktyg. Han har mängder av utställningar bakom sig, bla på Malmö Konsthall och hans 3D-verk som visas på Slimminge Konsthall har senast ställts ut på Konstfrämjandets galleri i Karlstad.
Se ett exempel här (Rorschach Animations) >  Läs lite mer om David Krantz här >

David Krantz tar alltså plats i själva huvudbyggnaden.

Jäkla-väder-holken
Utomhus hittar du JÄKLA-VÄDER-HOLKEN med pressfotograf Gabriella Schulz väderspännande bilder i urval. Gabriella har arbetat på Skånska Dagbladet i många år och vi får här se några av hennes ”värsta” väderbilder varav de flesta har anknytning till trakten.

Önskeholken
Runtom i parken hittar du en och annan småholk (litet tittskåp på ett ben) som ingår i projektet ”Önskeholken” efter en idé av Åke Arenhill. Lägg förslag på vad du vill se i en sådan liten holk. Åke Arenhill väljer förslag som konstnärer sedan tolkar och bygger. Efter utställningsperioden väljer Åke det förslag han tyckte bäst om och belönar idékläckaren med ett grafiskt blad signerat av honom själv.

Bokholken
I samband med sommarutställningen inviger vi också konsthallens tillbyggnad – BOKHOLKEN – som mäter 66 x 30 cm och som finns förankrad på östra gaveln…. Bokholkens devis är ”Låna, läs, lämna vidare” och under hela sommarutställningen finns också en klurig deckarquiz att delta i med fina bokpaket till vinnarna.

Under vernissagedagen, lördag 21 juli, bjuder vi på något sörpelbart samt flera performances och andra händelser.
(Vi återkommer med lite mer info.)

Utställningen pågår 21 juli – 26 augusti och vi håller öppet varje torsdag-söndag kl 12 -16.
Parkering sker som vanligt på Slimminge Motor, dvs ca 100 m från Konsthallen – se skyltning.

På utflykt i trakten? Vi rekommenderar en god fika på Smen på Skramlan, ca 2 km från konsthallen (supergoda räkmackor) samt ett besök på Johannamuseet eller Svaneholms Slott medan du ändå är i närheten :-)

 

(Foto ovan av Gabriella Schulz)

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes