Utställare och konstnärer

Här skriver jag några rader om konstnärerna vartefter de börjar vara aktuella för inplanerade utställningar.

Åke Arenhill

ÅKE ARENHILL är både konstnär, scenograf, regissör, författare och kompositör och har i mer än trettio år arbetat med press, radio och television – även som programledare.Han har gjort skivinspelningar med egen musik och scenbilder för både TV och teater (t.ex. för de svenska uppsättningarna av musikalerna Godspell och Oh Calcutta!)Han har varit direktör för ett i sin tid ledande modeföretag. Han har flitigt verkat som bokillustratör, har producerat ett antal filmer i olika genrer och tecknat under en lång rad av år för Femina.
Citat ur ”CATWALK” utställningskatalogen 2003

Hemsida »

 

AMI BERGMAN bor och arbetar i Malmö. Hon är född i mitten av sextiotalet i Göteborg, och har där bland annat utbildat sig på Hovedskous konstskola. Under senare år har hon arbetat mest med teckning så de mycket starka, virkade objekten, som ingår i Förspilld kvinnokraft som hon nu visar på Slimminge Konsthall är verkligen annorlunda. Ami arbetar vanligen med kol och tusch på stora ark, ofta med motiv av aktuella världshändelser.

Ami har ställt ut bl a på Galleri Ping Pong (Malmö), Schaper Sundberg galleri (Stockholm), Kabusa Konsthall (utanför Ystad), Mia Sundberg Galleri (Stockholm), Wuthering Heights, (Malmö). Ami är medlem i KKV Monumental Malmö.

 

BARNEN I GLYTTLAB 1.0 bor alla i Slimmingetrakten och går på ”I ur och skur Tårtans Förskola” mitt i byn. De är 5-6 år gamla och under en vårmånad 2012 kommer de till Konsthallen för att varje torsdag arbeta på olika tema. Med sig har de förskoleläsare Anna Svensson och barnskötare Edyta Johansson.

Tårtans hemsida »

 

Kinn Hjelmblink

KINN LYKKE HJELMBLINK bor och arbetar i Malmö. Hon arbetar med installation, objekt, teckningar, text och performance. I denna utställning visar hon objekt och installationer. Objekten har ofta en organisk karaktär och kan på flera sätt härledas till kroppen, de ingår sedan som en del av en installation. Installationerna i sin helhet består av interiör – ett rum som berättar en historia.
Citat från Slimminge Byalags hemsida inför utställningen De Försvunna »
Material: Latex, textilier, bandage, pärlor, garn, plast, gummi, etc.

Blogg »

 

Helga Holmen

HELGA HOLMÉN föddes i Småland i mitten av 70-talet. Idag bor och arbetar hon i Falkenberg.
Hon intresserar sig i första hand för kontraster, och det utgör också basen för hennes arbete. Kontrasterna genomsyrar alla hennes bilder och kommer till uttryck i såväl materialet som i innehållet och tekniken. Helgas konst är figurativ och hon arbetar i första hand med människor, djur, arkitektur och struktur. Hon är utbildad vid Konsthögskolan i Dresden och har haft utställningar i Tyskland, Spanien och Sverige.

Helga Holméns hemsida»

 

Susanne JohanssonSUSANNE JOHANSSON, från Åmål, bott i Malmö sedan 2001. Under flera års tid har hon varit yrkesverksam fotograf. Hon tillbringar sin fritid med olika projekt.
Ett av de längsta projekten som varat mellan 2003-2012 har bestått i att fotografera kvinnor. Bilderna är fotograferade både analogt och digitalt och har resulterat i boken ”Kullerbytta”.
Susanne har haft utställningar på bla Köpmansmagasinet i Smygehuk, Falsterbo konsthall, Åmåls fotofest.

Susanne Johanssons hemsida»

 

David Krantz

DAVID KRANTZ Bor sedan 1986 i Malmö. Har måleri och skulptur i bakgrunden men jobbar i dag i huvudsak med hjälp av datorn. Den genererade datan presenteras som utskrifter, animationer och nu även som 3D utskrifter. Illusion, förhöjd verklighet eller alternativ verklighet kan ses som ledord för verksamheten.

Utbildningar Löftadalens folkhögskola 83-84, Kv konstskola Kristianstad 84-86, Forum Måleri skulpturskola 86-91, Fri konst och nya media, Valand 98-99

Andra konsthallar David ställt ut på: Staffanstorps Konsthall. Sjöbo Konsthall. Tjörnedala Konsthall. Varbergs Konsthall. Malmö Konsthall. Barbacka Konsthall. Mölndals Konsthall. Lunds Konsthall.

Davoid Krantz hemsida »

 

3 Responses to Utställare och konstnärer

 1. dota2hack.org 1 oktober, 2015 at 06:03 #

  Hi there! Your site is loading slow , the site went on sort
  of a minute or two to load, I personally dont know whether it’s entirely
  me or maybe your web-site on the other hand google loaded acceptable for me.
  Nevertheless, I would like to thank you so much for attaching
  excellent post. I’m guessing this has already been beneficial to lots of people who arrived here.
  I have to mention that you have done wonderful job with this and additionally hope to check out
  more wonderful stuff through you. I now have you book marked to check blogs
  you post.

 2. home 11 december, 2016 at 14:59 #

  gnyyhpphphytvijwnzjrpxrcmg

 3. Kenneth 27 augusti, 2017 at 09:22 #

  Excellent information you’ve supplied in this article. You can find similar facts at a website such as http://sexdoll.com. This sex dolls site is helpful for people wanting dolls. Men who are tired with the dating scene will appreciate time spent with this type of doll.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes