Åke Arenhill & Kinn Hjelmblink 27/8 2011

Det här var premiärutställningen! Vernissagedagen var underbart lyckad – det var t o m uppehåll efter att det idogt regnat i princip hela sommaren.

Ungefär kl 14 klev Eva Grip upp på det nylagda trädäcket framför Konsthallen.
(Eva har bla varit med och grundat Svensk-Danska Kultur- och Näringslivsföreningen Nerv) Jag hade beställt en dikt av henne. Det har hänt förr och liksom de andra gångerna hade jag gett Eva önskemål på genre, en tänkt musikstil, smak och doft samt några ord jag ville skulle ingå mm, och Eva levererade härlig dikt i de tre minuter som beställts.

Därefter invigningstalade Åke Arenhill. Jag är mycket hedrad att han ville inviga Slimminge Konsthall. Jag känner mig hemma i hans ord och jag tror också att han värderar ett pyttelitet hemmabygge i en trädgård lika högt, eller t om högre, som en flott salong på flottare adress.

Åke Arenhill avslutade sitt tal med att knyta upp repet kring Konsthallen. Nu var den invigd!
Dörren vräktes upp och ut stormade Tangotanten, alias Bodil Bendixon, med sitt dragspel på magen och en finsk tango på läpparna. Underbara Tangotanten sjöng några låtar och fick hela publiken (som var ca 130 personer vid det laget och som stod ända ut på gatan) att följa med i koreografin. Stämningen var förträfflig! :-)

Konsten!
Jag hade för denna premiärutställning valt att visa både Kinn Hjelmblinks och Åke Arenhills verk. De båda jobbar på helt olika sätt men ofta på samma tema: Kropp. Kinns objekt, som hon oftast visar i installationsform, är i mitt tycke råa, vackra och påminner om något organiskt. Kanske något som fallit av en kropp – kanske nästan utan att det märktes?
Åke  arbetar vanligen 2-dimensionellt men hade för den här utställningen också skapat fyra skåp, eller 3-dimensionella scenerier. Jag tror att färgen och linjen är det viktiga i Åkes verk.
Kontrasten mellan de bådas uttryck fungerade helt strålande på den lilla ytan!

Läs mer om konstnärerna här >

 

 

 

 

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes